België is klaar voor een topschaatspiste: "Toppers moeten in eigen land kunnen trainen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
België is klaar voor een topschaatspiste: "Toppers moeten in eigen land kunnen trainen"
Foto: © photonews

De Schaatsbond wil een state of the art schaatsaccommodatie in België realiseren. Dat zou onze talenten moeten toestaan in eigen land te trainen én onze delegatie op grote tornooien moeten vergroten.

“Ik heb het idee dat er binnen acht jaar een piste gaat zijn in Vlaanderen. Daar ben ik 99 procent zeker van. De kostprijs hangt af van wat voor hal en faciliteiten je neerzet, maar dat zit ergens tussen de 20 en 40 miljoen euro. Waar ze komt, is mij eender. Maar als ze een skihal kunnen bouwen in Genk, moet dit toch ook lukken", aldus Corné Lepoeter, de voorzitter van de schaatsbond.

"We willen vooral een piste bouwen van hoog niveau, waar onze toppers komen trainen. Ons beleid is er ook al op aangepast. Zo investeren we in vier toptrainers en is er het 'Road to Ice'-project waarbij we mensen van het skeeleren naar het ijs willen lokken. Dat werpt al zijn vruchten af met onder andere Stien Vanhoutte en Sandrine Tas. Uiteindelijk willen we op de Olympische Spelen in 2026 met een grotere groep zijn als vorig jaar in Zuid-Korea. De schaatssport in België is in volle ontwikkeling en we mogen die niet stoppen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws