Luca Brecel voelt zich kiplekker bij systeem van Shoot Out

Luca Brecel voelt zich kiplekker bij systeem van Shoot Out
Foto: © photonews

De Belgen hebben het er goed vanaf gebracht tijdens de eerste ronde van de Shoot Out in Watford. Vooral Luca Brecel lijkt het systeem wel op het lijf geschreven. Hij gaf de Engelse amateur Farakh Ajaib er alvast flink van langs. Ook Ben Mertens plaatste zich na een thriller voor de tweede ronde.

Geen hele lange wedstrijden op het Shoot Out. Alle matchen worden beslist binnen één frame. Dat mag overigens ook niet langer dan tien minuten duren. De eerste vijf minuten moet de witte bal binnen de vijftien seconden gespeeld worden. Na vijf minuten is dat binnen de tien seconden. Gaat één speler de mist in, dan mag de andere de bal leggen waar hij wil.

Allemaal regels waar Brecel zich echt wel goed bij voelt. Hij had alvast geen enkele moeite om Ajaib uit te schakelen. De Brit kreeg een 75-11 aangesmeerd. Voor Brecel is zo de eerste stap gezet om het even goed te doen dan in 2016, toen hij in Watford de finale haalde.

MERTENS OVERLEEFT THRILLER

Hij is overigens niet de enige Belg in de tweede ronde van het Shoot Out. Ook de 14-jarige Ben Mertens heeft zich gekwalificeerd. Die had wel wat minder overschot. Mertens overleefde een thriller tegen de Thai Wattana en won met 60-59.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws