"Je zet je sport te kakken" en "Absoluut onwaardig": zaterdag nog een nieuw wereldrecord, zondag absolute non-show

"Je zet je sport te kakken" en "Absoluut onwaardig": zaterdag nog een nieuw wereldrecord, zondag absolute non-show
Foto: © photonews

Pavel Kulizhnikov, het blijft een vreemde vogel. De Russische schaatser zorgde zaterdag voor een waanzinnig wereldrecord, zondag deed hij dan weer iets helemaal anders.

Pavel Kulizhnikov zat in het verleden al eens een dopingschorsing uit en heeft een haat-liefdeverhouding met velen, door zijn soms boefachtig en eigenzinnig gedrag. Zaterdag zorgde hij in Salt Lake City voor een waanzinnig hoogtepunt, door de 500 meter af te leggen in 33.61 seconden, meer dan drie tienden sneller dan zijn vorig wereldrecord.

Wanvertoning

Iedereen zat zondag dan ook op het puntje van zijn stoel voor de tweede 500 meter. Kon de Russische ster zijn WR nog eens verbeteren op de bijzonder snelle baan? 

Neen dus, want Kulizhnikov zorgde samen met zijn Russische ploegmaat Murashov voor een absolute non-show. Beiden kwamen binnen in 39.28 en 41.28, seconden trager dus. Om het geld veilig te stellen die eindwinst in de Wereldbeker oplevert?

41.28

De coach hield het op een "klein fysiek probleem", maar de supporters in de ijsbaan reageerden met boegeroep en ook de analisten vonden het maar niks. "Een waardeloos optreden", was Erben Wennemars hard. "Dit doe je gewoon niet."

"Je zet je fans en je sport hiermee voor schut", vulde Mark Tuitert ook al erg kritisch aan bij de NOS. "Je wil van hem houden, maar zo maak je het echt moeilijk voor je publiek om van je te gaan houden ..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws