Schittert Nina Derwael in 2023 op hoogste platform in eigen land? Belgische stad gaat WK turnen organiseren

Antwerpen aangeduid als gaststad voor WK artistieke gymnastiek 2023

Schittert Nina Derwael in 2023 op hoogste platform in eigen land? Belgische stad gaat WK turnen organiseren
Foto: © photonews

Nina Derwael veroverde dit jaar al de wereldtitel op de brug, maar kan als 19-jarige turnster nog wel even mee. Ze moet in 2023 één van de blikvangers worden wanneer de stad Antwerpen het WK artistieke gymnastiek, oftewel toestelturnen, gaat organiseren.

De Internationale Gymnastiekfederatie heeft Antwerpen aangeduid als gaststad voor dat wereldkampioenschap. Het evenement zal van 29 september tot 8 oktober 2023 doorgaan in het Sportpaleis. Tien jaar geleden organiseerde Antwerpen ook al het WK turnen.

Gymfed, de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen slaan de handen in mekaar om voor een perfecte organisatie van het WK te zorgen. De Vlaamse overheid heeft 800 000 euro veil om dit initiatief te ondersteunen. De stad Antwerpen past dan nog eens 400 000 euro bij.

INNOVATIEVE EN KWALITATIEVE ORGANISATIE

De focus zal liggen op het neerzetten van een inovatieve en kwalitatieve organisatie met nationale en internationale uitstraling. Als Derwael dan net zoals in 2018 op één van de toestellen dan nog eens goud verovert, zou dat ook mooi meegenomen zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws