Wereldkampioene Emma Plasschaert ook op het EK op het podium

Emma Plasschaert zeilt naar bronzen medaille op EK

Wereldkampioene Emma Plasschaert ook op het EK op het podium
Foto: © SC

Emma Plasschaert verblijdde heel België al door de wereldtitel binnen te halen en ook op het EK zette de zeilster haar beste beentje voor. Op de Lasar Radial in Porto behaalde Plasschaert de derde plaats. Zo evenaarde ze haar prestatie van op het EK van vorig jaar.

Als wereldkampioene werd er wel wat van Plasschaert verwacht. In de laatste regatta's zeilde ze naar een vijfde en derde plaats, goed voor een totaal van 47 punten. Het was niet voldoende om de Nederlandse Marit Bouwmeester achter haar te houden. De titelverdedigster pakte met 45 punten de zilveren medaille.

GOED VOORTEKEN?

Het goud was voor Anne-Marie Rindom. Met 33 punten bleek de Deense onaantastbaar. Zeker nadat ze de elfde regatta gewonnen had. Maité Carleer, de tweede Belgische, werd 58ste. Voor Plasschaert is deze uitslag misschien wel een goed voorteken. In 2018 werd ze ook eerst derde op het EK alvorens op het WK het goud te veroveren.

Ook bij de mannen had ons land een vertegenwoordiger in het EK Laser Radial. Simon De Gendt begon aan de laatste dag op de negende plaats en hield die positie ook vast.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws