🎥 Spanning ten top in NHL: ultieme, beslissende duel moet winnaar Stanley Cup aanduiden

🎥 Spanning ten top in NHL: ultieme, beslissende duel moet winnaar Stanley Cup aanduiden

België is momenteel wereldtop in het hockey, maar in Amerika zijn ze momenteel in de ban van het ijshockey. In de NHL zijn immers de Finals aan de gang tussen de Boston Bruins en Saint-Louis Blues. Het staat 3-3 in de serie. Het komt dus aan op het allesbeslissende zevende duel.

Boston schakelde op weg naar de finale Toronto, Columbus en Carolina uit. Saint-Louis haalde het van Winnipeg, Dallas en San Jose. In de Finals kwam Boston 1-0 voor, maar won Saint-Louis de volgende wedstrijd na verlenging. Vervolgens ging het van 2-1 voor Boston naar 2-3 voor Saint-Louis. De Blues kregen dus de kans om in eigen huis een vierde zege te boeken en kampioen te spelen.

STEVIGE UITHAAL VAN BOSTON

Dat zou de eerste keer zijn in de geschiedenis. Voor eigen publiek liep het echter grondig mis. Boston was vastberaden de titelstrijd te verlengen en haalde stevig uit met 1-5. Doelpuntenmakers voor de Bruins waren Marchand, Carlo, Kuhlman, Pastrnak en Chara. O'Reilly scoorde tegen voor de thuisploeg. 

Nog geen titelviering dus, wel Game 7. Die zal woensdag gespeeld worden. De winnaar van die wedstrijd is kampioen en wint de Stanley Cup. Boston heeft dan het thuisvoordeel en rijft bij winst zijn achtste titel binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws