Alle ogen gericht op gloednieuwe oefening van wereldkampioene Derwael: "Laatste twee weken hebben deugd gedaan"

Alle ogen gericht op gloednieuwe oefening van wereldkampioene Derwael: "Laatste twee weken hebben deugd gedaan"
Foto: © photonews

Nina Derwael is bijna toe aan haar moment suprême. Spannend zal het toch wel zijn, als de wereldkampioene aan de brug met ongelijke leggers op de Europese Spelen uitpakt met haar nieuwe oefening. Tenslotte liet ze het EK links liggen om aan die oefening te werken.

Recentelijk heeft Derwael nog fel aan de details gewerkt. "Het is de eerste keer dat ik mijn nieuwe, moeilijkere oefening aan de brug zal presenteren op een internationaal kampioenschap. De laatste twee weken hebben deugd gedaan, zowel op mentaal als fysiek vlak. Die hebben mij vertrouwen gegeven", zegt de turnster in GvA. "Als ik mijn oefening kan uitvoeren zoals ik weet dat ik die kan, dan volgt het resultaat."

PLAN A EN PLAN B

Een goede beurt maken op de Europese Spelen kan ook een volgende stap zijn naar een goed WK, want daar staat het echt te gebeuren. Daar moet Derwael de olympische kwalificatie afdwingen. Want dat België in Tokio een vrouwenploeg mag afvaardigen, is niet zeker. "Stel dat én we geen ploeg hebben én ik geen WK-medaille pak, dan zijn er nog altijd de Wereldbekers. Maar dat is plan B. Plan A is met de ploeg in Tokio staan."

Dat is al ver vooruit kijken. Eerst maar eens uitpakken op de Europese Spelen. Aan de brug en wie weet ook op de balk. "Wat ik op de balk kan, vind ik moeilijk in te schatten. Ik vind de balk het moeilijkste toestel om iets over te zeggen. Dat is zo'n delicaat toestel, als je op de balk blijft staan, zit je al vrijwel zeker in de finale."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws