Alweer sportgeschiedenis geschreven: fenomenale reeks duurt al bijna dertig wedstrijden

Alweer sportgeschiedenis geschreven: fenomenale reeks duurt al bijna dertig wedstrijden
Foto: © photonews

Nu het seizoen er in de NBA en NHL, waar de titels naar de basketbalploeg van Toronto en het hockeyteam van St. Louis gingen, zijn in Noord-Amerika alle ogen gericht op het baseball. En voornamelijk op de New York Yankees, die een record van de tabellen hebben gejaagd.

Met een winstpercentage van 64,1% is New York momenteel het derde beste team in de MLB. Vooral de laatste tijd zijn de New Yorkers sterk op dreef en brengen ze spektakel. Het slaan van een homerun is nog steeds wat de meeste golven van enthousiasme door een stadion jaagt en daar hebben ze wel kaas van gegeten.

In die mate dat de Yankees het record van de Texas Rangers uit 2002 verbeterd hebben. Texas sloeg toen in 27 wedstrijden op rij minstens één homerun. New York zit nu ook aan 28. Sterker nog: in de laatste wedstrijd sloegen vier spelers een homerun: Le Mahieu, Judge, Torres en Ernacion.

VIER BEPALENDE HOMERUNS

Dat was dan ook nog eens beslissend voor de uitslag van de wedstrijd. New York klopte Toronto Blue Jays met 4-3. Daardoor is het nieuwe record alvast een feit. Het is nu uitkijken hoe lang die schitterende reeks van homeruns nog blijft duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws