Vanhoutte bezorgt België nieuwe Europese titel, record komt stilaan in zicht

In verschillende sporten heeft België recent al een Europese kampioen geleverd. Met Remco Evenepoel is voor het derde jaar op rij de Europees kampioen tijdrijden in het wielrennen een Belg en ook de jumpingploeg haalde goud op het EK. Ook in het skeeleren doen we het voortreffelijk.

Op de voorlaatste dag van de Europese kampioenschappen skeeleren pakte België zwaar uit. In de wedstrijd over een ronde waren de Belgische vrouwen dominant. Twee van de drie medailles waren voor België. Stien Vanhoutte veroverde het goud. Het zilver ging naar haar landgenote Anke Vos. De Française Mathilde Pedronno was de beste buitenlandse op plaats drie.

DERTIENDE GOUDEN MEDAILLE

Zo begint de oogst op de Europese kampioenschappen skeeleren stilaan wel heel erg mooi te worden. België zit al aan 22 medailles: 13x goud, 6x zilver en 3x brons. Bovendien maakt ons landje in de afvallingskoersen en de marathon ook nog kans op eremetaal.

Wie weet zit er zelfs een verbreking van het nationale record in. Dat werd vorig jaar overigens nog verbeterd. Toen haalde België 24 medailles binnen.