Red Hawks zwaaien hoofdtrainer uit na zevende plaats op het EK

Red Hawks zwaaien hoofdtrainer uit na zevende plaats op het EK

De Europese kampioenschappen wisselen mekaar af over de sportgrenzen heen. Het EK baseball in Bonn is nog maar pas afgelopen. De Belgische baseballploeg, oftewel de Red Hawks, eindigden daar op een zevende plaats. Het was het laatste toernooi van coach Sven Hendrickx.

Liefst elf jaar lang was Hendrickx trainer van de nationale baseballploeg. Hendrickx nam ook de beloften in handen en loodste deze categorie naar de bronzen medaille op de EK's van 2017 en 2019. Bij de elite was een zesde plaats op het EK in 2016 het beste resultaat.

NIET NAAR DE SPELEN

Dit jaar werd het dus een zevende plek. Verdienstelijk, maar dus ook niet in de top vijf. Daar werd wel op gehoopt omdat dit een voorwaarde was om deel te nemen aan een kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen. Nederland werd overigens Europees kampioen.

Nu neemt Hendrickx dus afscheid van de nationale ploeg. "Een en ander heeft niet te maken met het resultaat op het EK van België, maar na 11 jaar vond Sven het zelf tijd om de fakkel over te dragen", klinkt het in een mededeling van het KBBSF.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws