Nina Derwael haalt na knappe allroundcompetitie meteen top 5 op WK, wereldtitel voor Amerikaanse legende

Nina Derwael vijfde in de meerkamp op WK

Nina Derwael haalt na knappe allroundcompetitie meteen top 5 op WK, wereldtitel voor Amerikaanse legende
Foto: © photonews

Nina Derwael is begonnen aan haar medaillejacht op het WK in Stuttgart. Vooral aan de brug mag er opnieuw veel van haar verwacht worden. In de allroundfinale was ze alvast lang in de running voor eremetaal. Uiteindelijk moest ze het stellen met een vijfde plaats.

Derwael haalt meteen 15 200 punten binnen op de brug, haar geliefde onderdeel. Na de eerste oefening legt de Truiense zo beslag op de tweede plaats. De Amerikaanse Simone Biles ligt dan al op kop en zou die positie niet meer afstaan.

Op de balk voert Derwael vervolgens haar drievoudige pirouette prima uit en doet ze het zelfs beter dan in de kwalificaties. Ook op de vloer maakt de Belgische turntrots haast geen fouten. Ze ziet wel de Chinese Tang over haar springen in de stand.

GEEN MEDAILLE WEGENS... LENGTE

De sprong moest dan nog komen voor onze landgenote en door haar gebrek aan lengte kan ze die enkel uitvoeren met een beperkte moeilijkheidsgraad. Derwael tuimelt zo nog van de derde naar de vijfde plaats, maar heeft er desalniettemin een knappe meerkamp opzitten. Biles viert haar vijfde wereldtitel in de allround.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws