Het WK Rugby komt in de finale fase: Nieuw-Zeeland voor drie op een rij?

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Het WK Rugby komt in de finale fase: Nieuw-Zeeland voor drie op een rij?
Foto: © photonews

Het WK Rugby komt met de halve finales komend weekend stilaan in de laatste rechte lijn terecht. Nieuw-Zeeland lijkt na een glansprestatie op weg om de wereldtitel voor een derde keer op een rij op zak te steken, maar de concurrentie is niet mals.

Engeland-Nieuw-Zeeland

Zaterdagochtend (10 uur Europese tijd) mag Engeland proberen om te stunten tegen Nieuw-Zeeland. De Engelsen maakten een formidabele indruk tegen de Australiërs met hun bijzonder sterke defensie en fysieke overmacht. The Wallabies speelden de Engelsen in het begin van de wedstrijd nochtans 10 minuten compleet weg, maar de brute kracht en de loepzuivere traptechniek van Owen Farrell brachten Engeland in een zetel naar de halve finales. 

Nieuw-Zeeland nam het afgelopen weekend op tegen de Ieren. Een topduel waar iedereen naar uitkeek want de Ieren stonden voor het WK nog op de eerste plaats van de wereldranglijst. The All Blacks lieten echter geen spaander heel en stonden op een bepaald moment zelfs 34-0 voor. Het bijzonder hoge tempo waarmee elke aanval gelanceerd werd, was van een ongekend hoog niveau. Nieuw-Zeeland is de absolute topfavoriet, ook tegen de Engelsen. 

Laatste onderlinge duel: De laatste keer dat Engeland en Nieuw-Zeeland het tegen mekaar opnamen was in november 2018. De Engelsen kwam 15-0 voor, maar Nieuw-Zeeland won uiteindelijk nog met 15-16 na een bloedstollend einde. 

Wales-Zuid-Afrika

Op zondag (10 uur Europese tijd) neemt Wales het in de andere halve finale op tegen Zuid-Afrika. Een duel waarin het alle kanten op kan. Wales keek de uitschakeling in de ogen tegen een goed georganiseerd Frankrijk, maar na de oerdomme rode kaart van Vahaamahina nam Wales de bovenhand.

Zuid-Afrika lijkt daarom ook de favoriet om de WK-finale te halen. Na een moeilijke eerste helft tegen Japan in de kwartfinale kwamen de Springboks nadien meer en meer in hun spel. Onder impuls van Bongi Mbonambi en Faf de Klerk werd er uiteindelijk ruim gewonnen. Een WK-finale Nieuw-Zeeland-Zuid-Afrika, zoals we eerder al zagen in de groepsfase, staat in de sterren geschreven. Al valt het defensieve blok van Wales zeker niet te onderschatten.

Laatste onderlinge duel: De laatste keer dat Wales en Zuid-Afrika elkaar tegenkwamen in een officieel duel was op het vorige WK in 2015, Zuid-Afrika won toen. Sindsdien werden er vier oefenwedstrijd georganiseerd en... Wales won ze allemaal. Het Zuid-Afrikaanse rugby ging uiteraard wel door een moeilijkere periode, maar als één land weet hoe het de Springboks moet verslaan... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws