"Vervoort stierf op z'n Mariekes: met een glas cava in de hand"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
"Vervoort stierf op z'n Mariekes: met een glas cava in de hand"

Marieke Vervoort koos dinsdagavond voor euthanasie. Het was een publiek geheim dat dat de wens was van de rolstoetatlete wanneer de pijn ondragelijk werd.

Kankerspecialist Wim Distelmans stond haar bij in haar laatste momenten. Hij reageerde tegenover Het Nieuwsblad: “Er is de laatste dagen enorm veel volk langsgekomen. Op bepaalde momenten kon je amper de kamer binnen.”

“Tom Waes was één van de laatste mensen die langskwam. Hij was heel emotioneel. De euthanasie vond uiteindelijk plaats rond 20u15. In intieme kring. Nadat alle vrienden en kennissen afscheid hadden genomen. Enkel haar familie, artsen, haar psycholoog en enkele verpleegkundigen die haar al lang behandelden, waren erbij.”

“Ze is gegaan op z’n Mariekes. Met een dafalganneke: zo noemde ze altijd een glaasje bubbels. Het was cava, geen champagne, ze dronk dat liever.”

Vervoort werd tweemaal wereldkampioen in de triatlon. Op de Paralympische Spelen van 2012 pakte ze  goud op de 100m en zilver op de 200m. Vier jaar later veroverde ‘Wielemie’ zilver en Brons.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws