Historische World Series nadert ultieme ontknoping: de kansen van beide titelkandidaten ingeschat

Historische World Series nadert ultieme ontknoping: de kansen van beide titelkandidaten ingeschat
Foto: © photonews

In de Amerikaanse sporten kent iedereen wel die magische woorden: Game 7. Oftewel, de allesbeslissende wedstrijd in een playoffserie. Die zal ook nodig zijn om de uitkomst van de World Series in het baseball tussen de Washington Nationals en de Houston Astros te bepalen.

Houston was tijdens de competitie het beste team in de AL, Washington de derde beste ploeg in de NL. In de finale van de playoffs, oftewel de World Series, komen ze tegen mekaar uit. Houston heeft het thuisvoordeel, maar dat blijkt tot dusver helemaal geen voordeel te zijn.

In de eerste zes wedstrijden van de World Series was het telkens de uitploeg die mocht juichen. Dat is de allereerste keer in de geschiedenis. Daardoor staat het 3-3 en moet de zevende en laatste wedstrijd de beslissing brengen. Betekent dit dat Washington afstevent op de titel of kan Houston op het moment van de waarheid wel vieren voor eigen publiek?

OPSTEKERS VOOR NATS

Wat blessurelast betreft, zijn er wel enkele opstekers voor de Nationals. Catcher Kurt Suzuki keert terug in de line-up na zijn heupblessure. Pitcher Scherzer kon enkele dagen geleden nog amper zijn arm bewegen, maar zal wel degelijk aantreden, het is immers alles of niets. De verwachting is dat Houston ondanks het verlies in de meest recente wedstrijd met dezelfde opstelling gaat spelen.

Als een individuele glansprestatie één bepaalde ploeg over de lijn kan krijgen, dan zal dat wellicht gebeuren voor Washington. Dat rekent toch vooral op sterspelers Rendon en Soto. Bij Houston zijn de goede cijfers toch meer verspreid en moeten ze rekenen op een sterk collectief.

HAALT DE FAVORIET HET ALSNOG?

Van de laatste 12 keer dat de World Series beslist werd in een Game 7, haalde de thuisploeg het 9 maal. Houston heeft dus de geschiedenis aan zijn kant, maar deze World Series schrijft voorlopig zijn eigen geschiedenis. Houston begon deze serie als favoriet. Nu het aankomt op dat ene beslissende duel kan het echter alle kanten uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws