Springboks verrassend de sterkste in finale WK rugby

Dennis Rosiers
| 0 reacties
Springboks verrassend de sterkste in finale WK rugby
Foto: © photonews

Niet Engeland, maar wel Zuid-Afrika heeft zaterdag de wereldtitel in het rugby gewonnen. De Zuid-Afrikanen waren duidelijker fysiek de sterkste ploeg en werden zo voor de derde keer in de geschiedenis wereldkampioen rugby.

Engeland begon, na de uitschakeling van Nieuw-Zeeland, als torenhoog favoriet aan deze finale. Zuid-Afrika was echter niet van plan om de wereldtitel zomaar op te geven en begon met heel viriel spel aan de wedstrijd. Engeland ging hierin mee, maar Zuid-Afrika toonde zich veel sterker.

Zuid-Afrikaan Handré Pollard toonde zich weer heel betrouwbaar: al zijn penalty's vlogen tussen de palen. Op het einde van de wedstrijd werd het verschil nog groot door twee try's van Mapimpi en Kolbe. De eindstand was 32-12 in het voordeel van de Springboks: delirium in Zuid-Afrika, tranen bij Engeland.

Mooi moment nog na de wedstrijd in een interview met de Zuid-Afrikaanse aanvoerder Siya Kolisi. Hij is de eerste zwarte aanvoerder die de trofee omhoog mag steken. Hij vertelt wat het voor hem, en voor heel het land betekent! Grote klasse!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws