Delfine Persoon stelt na veelbesproken kamp tegen Taylor naast nieuwe wereldtitel nog ander groot doel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Delfine Persoon wil naar de Olympische Spelen gaan

Delfine Persoon stelt na veelbesproken kamp tegen Taylor naast nieuwe wereldtitel nog ander groot doel
Foto: © photonews

Hoe oneerlijk het er kan aan toe gaan in de bokssport, werd op 1 juni nog eens duidelijk. Delfine Persoon werd verloren gegeven, terwijl ze ontegensprekelijk beter stond te boksen dan Katie Taylor. Persoon gaat voor een wereldtitel kampen in een andere boksbond en droomt nog van meer.

Op Wapenstilstand kampt ze in Oostende voor de wereldtitel in de WBA bij de superlichtgewichten. Dan moet ze haar Nigeriaanse opponente kloppen. "Het is een sterke tegenstander", zegt Persoon aan VRT NWS. "Dan weet je waar je staat. Mijn trainer zegt: met cadeaus weet je niet wat je waard bent. Dus hij geeft me geen cadeaus. Als ik die tegenstander kan passeren, weet ik dat nog mee kan met de top."

Volgend jaar staat er ook nog een bepaald evenement op het programma. "De Olympische Spelen zijn natuurlijk een mooi doel. In de bokssport is dat niet het hoogste, maar moest ik die leegte kunnen opvullen, zou dat wel mooi zijn. We hebben maar een korte voorbereidingsperiode. Het is een uitdaging. Daar willen we nog een keer voor gaan, als we de kans krijgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws