Zwemfederatie maakt namen EK Glasgow bekend: wel Timmers, geen Lecluyse
Dante Bellon
| 0 reacties

Belgische Zwemfederatie maakt namen EK Glasgow bekend: wel Timmers, geen Lecluyse

Zwemfederatie maakt namen EK Glasgow bekend: wel Timmers, geen Lecluyse
Foto: © photonews

Op het Europees kampioenschap zwemmen in klein bad, dat is een zwembad van 25 meter, zullen in totaal vier landgenoten deelnemen. Het tornooi vindt plaats in Schotland in december.

In totaal zullen er vier Belgen deelnemen aan het EK zwemmen in klein bad. Dat Europees kampioenschap gaat door in Glasgow van 4 tot 8 december. Bij die vier Belgen is Pieter Timmers de grote naam, samen met de 19-jarige Valentine Dumont. Florine Gaspard en Lander Hendrickx zijn de andere twee namen.

Timmers zal zwemmen op de 50 en 100 meter vrije slag. Dumont neemt dan weer deel aan drie disciplines: 100, 200 en 400 meter vrije slag. Zij brak afgelopen zondat nog het Belgisch record op het BK kortebaan op de 400 meter vrije slag. Florine Gaspard zal aan de start komen van de 50 meter vrije slag en de 50 en 100 meter schoolslag. Lander Hendrickx neemt de 200 en 400 meter vrije slag voor zijn rekening. 

Omdat het EK op hetzelfde moment doorgaat als de stage van het BOIC nemen onder andere Fanny Lecluyse en Louis Croenen niet deel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws