Luca Brecel plaatst zich voor laatste kwalificatieronde WK snooker

Bjorn Vandenabeele
| 0 reacties
Luca Brecel plaatst zich voor laatste kwalificatieronde WK snooker
Foto: © photonews

In Sheffield heeft Luca Brecel zich geplaatst voor de vierde en laatste kwalificatieronde van het wereldkampioenschap snooker.

Onze landgenoot haalde het met 6-3 van Mark King. Brecel keek tegen een 0-2- en 1-3-achterstand aan, maar won dan vijf frames op een rij.

"Bij 1-3 panikeerde ik toch wel een beetje", vertelde hij achteraf. "Ik was best nerveus, maar speelde goed en greep mijn kansen. Ik ben al wel vaker van een achterstand teruggekomen en ben blij dat ik het opnieuw kon doen. Dit was een heel belangrijke overwinning voor mij. Ondanks dat ik een vrij constant seizoen draaide, zakte ik stevig op de Order of Merit.”

Brecel ziet er trouwens veel fitter uit. "Ik ben zeven kilo kwijt en dat is nog maar het begin. Ik eet wat minder en ben weer gaan lopen. Ik wil fysiek weer scherper staan. 'Een gezonde geest in een gezond lichaam', is het motto. Wie weet zit ik hier binnenkort wel met een sixpack. Wat fitter zijn, helpt me alleszins in de wedstrijden."

Woensdag volgt de volgende partij. Daarin is Stuart Bingham of Chen Zifan de tegenstander. "Met Bingham heb ik wellicht de zwaarst mogelijke loting", beseft Brecel. "Al kan hij dat ook over mij zeggen. Of het nu Bingham of Chen wordt, sowieso wordt het een grote test. Nu ik deze rankingpunten al beet heb, kan ik er wel meer relax naar toeleven. Ik vat het aan als eender welke andere wedstrijd. Ik heb al eerder in de Crucible gestaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws