Daar is The Last Stylebender weer: uitdager Vettori mag tegen Adesanya vechten voor de titel
Wietse De Smet
| 0 reacties

Adesanya zal vechten tegen Vettori in UFC

Daar is The Last Stylebender weer: uitdager Vettori mag tegen Adesanya vechten voor de titel

Israël Adesanya, oftewel The Last Stylebender, mag zijn UFC-titel bij de middengewichten (tot 84kg) verdedigen tegen de Italiaan Marvin Vettori. En dat schiet bij sommige UFC-fans in het verkeerde keelgat...

Begin maart vocht Adesanya nog voor de titel bij de lichtzwaargewichten (tot 93kg). De Nigeriaan verloor tegen de Pool Jan Błachowicz door een unanieme beslissing van de jury. Nu gaat Adesanya dus terug naar zijn ‘eigen’ divisie om zijn titel te verdedigen. Uitdager: Marvin Vettori.

Dat Vettori de kans krijgt om te vechten tegen Adesanya voor de titel, kan rekenen op veel kritiek binnen de UFC. Velen vinden dat Robert Whittaker veel meer aanspraak maakt voor een titelgevecht. Wittaker staat dan ook tweede in het klassement bij de UFC-middengewichten, en Vettori maar derde. Logisch dus dat de UFC kritiek krijgt.

Dana White, de grote baas van de UFC, zegt dat Whittaker voor een titelkans onvoldoende hersteld zal zijn van zijn vorige gevecht, dat vorig weekend plaatsvond. Adesanya en Vettori gaan 13 juni met elkaar op de vuist in de octagon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

MMA

Meer nieuws

Meer nieuws