Eddy De Smedt is een tevreden man: "Laten we het momentum van Rio wél grijpen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Eddy De Smedt is een tevreden man: "Laten we het momentum van Rio wél grijpen"

Met zes Belgische medailles zijn de Olympische Spelen in Rio méér dan geslaagd voor ons land. Ook delegatieleider Eddy De Smedt blikte vol tevredenheid terug en denkt al aan Tokio 2020.

Twee keer goud, twee keer zilver en twee keer brons. Dat is de balans van onze medailles in Rio. Maar volgens een tevreden Eddy De Smedt zijn we in staat om nog beter te doen. "Er moeten nog meer keuzes worden gemaakt. Een overlegmodel kan leiden tot een win-winmodel", zegt De Smedt bij Sporza.

"Zo kunnen we die top acht-plaatsen in de toekomst misschien omvormen tot medailles", aldus de delegatieleider. Deze keer wil hij er voor zorgen dat ons land opportuniteiten neemt die in het verleden niet werden genomen. "Na de Spelen van Atlanta was er een momentum en we hebben dat niet gegrepen."

Tokio 2020

"Ik hoop dat het momentum dat hier in Rio is geschapen, wél door iedereen zal worden gegrepen. Nu moet sport per sport worden onderzocht waar het potentieel is: welk potentieel heeft hier gepresteerd en wie kan presteren in Tokio", besluit De Smedt.

Eddy De Smedt met zwemcoach Ronald Gaastra
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws