"Laurens kan ook medailles winnen op de gewone Olympische Spelen"
Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties

Laurens Devos veroverde goud in het tafeltennis op de Paralympische Spelen, maar zit nog niet aan zijn plafond

"Laurens kan ook medailles winnen op de gewone Olympische Spelen"

"Hij heeft het potentieel om medailles te halen op de Olympische Spelen", zegt de coördinator van de topsportschool in Leuven over gouden paralympiër Laurens Devos.

Met goud op de Paralympische Spelen zit de piepjonge tafeltennisser Laurens Devos (16) nog niet aan het maximum van zijn mogelijkheden.

Laurens werd de eerste en voorlopig nog steeds de enige leerling aan de topsportschool met een handicap. "Zijn klasgenoten pesten hem daar wel eens mee", zegt topsportcoördinator Anke Vanheyste in Het Laatste Nieuws.

Beter dan valide leeftijdsgenoten

"Maar als ik hem dan uit de klas haal om daarover te praten, wuift hij mijn bezorgdheid weg. 'Ach mevrouw, daar trek ik me niets van aan. Ik zal ze wel eens iets laten zien.' Mentaal is Laurens ijzersterk."

En bovendien zo getalenteerd dat hij er zelfs in de competities voor validen bovenuit steekt. "Hij is momenteel al Belgisch kampioen in zijn leeftijdscategorie en hij heeft zeker het potentieel om over vier of acht jaar deel te nemen aan de Olympische Spelen", zegt Vanheyste. "Ik heb geen glazen bol, maar als je ziet waar hij nu staat, dan zie ik in hem zelfs een mogelijke medaillekandidaat."

Meer nieuws

Meer nieuws