Van Lierde mikt op zege: "Ik heb vertrouwen"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Lierde mikt op zege: "Ik heb vertrouwen"
Foto: © photonews

Frederik Van Lierde is in Hawaï één van de topfavorieten voor de Iron Man ginds. De grootste en meest prestigieuze wedstrijd in het triatlon won hij al in 2013, maar nu mikt hij op een nieuwe zege.

Of hij kan winnen hangt van heel wat factoren af? "Dat is moeilijk te zeggen natuurlijk. Maar ik ben er zeker van dat alles goed verloopt. De trainingen lopen goed, de vorm is er ook. Dat bewijzen mijn laatste 2 overwinningen in Nice en Vichy. Ik heb vertrouwen en kijk ernaar uit."

Hij gaat alvast ruim op tijd de plas oversteken. "Dinsdag vertrek ik naar Phoenix, in Arizona, om daar nog 10 dagen te trainen. Dat is om te wennen aan de hitte en om al 9 uur tijdsverschil te overbruggen. Daarna reis ik naar Hawaï om daar rustig toe te leven naar de wedstrijd."

"Het is niet evident om nog in topvorm te zijn op het einde van het seizoen. Ik denk dat er daar ook veel krediet gaat naar mijn coach, Luc Van Lierde, om ervoor te zorgen dat ik op het einde van het seizoen mijn topvorm kan halen. Ik voel dat die topvorm eraan zit te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws