Derwael schreef nu al geschiedenis: "Als ze haar oefening doet zoals het hoort, pakt ze een medaille"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Derwael schreef nu al geschiedenis: "Als ze haar oefening doet zoals het hoort, pakt ze een medaille"
Foto: © photonews

Nina Derwael is één van de favorieten op de finale op de brug met ongelijke leggers. In Montréal weten we dit weekend of ze ook een medaille kan pakken.

Derwael is alvast de eerste Belgische die zich voor een toestelfinale weet te kwalificeren. "Op de brug kwalificeerde Nina zich gemakkelijk voor de finale, ook al was haar uitvoering - voor haar doen - matig. Als ze haar oefening uitvoert zoals het hoort, zal ze zonder problemen op het podium staan", aldus bondscoach Kieffer aan Sporza.

Ze maakt kans op goud. "Van de beste 4 heeft zij het grootste potentieel om vooruitgang te boeken in de finale. De Chinese heeft een nagenoeg perfecte oefening geturnd, op haar afsprong na. De 2 Russinnen hebben in die kwalificaties hun beste prestaties van de week neergezet. Nina heeft het goed gedaan, zonder meer, en kan dus nog verbeteren."

Ik denk niet dat ze zich voorstelt dat ze zonder medaille naar huis gaat

-Kieffer

"Het is belangrijk dat ze er zin in heeft. Ik denk niet dat ze zich voorstelt dat ze zonder medaille naar huis gaat, ook al heb ik daar nog niet over gesproken met haar. Ze heeft zich heel professioneel voorbereid en kent haar kwaliteiten. Ik denk dat het goed zal verlopen."

"Maar ik denk dat dat niet iets is waar je over praat. Je moet je concentreren op de trainingen en op de details. Een medaille, daar bouw je elke dag aan. Het is de som van alle kleine dingen die je naar een sterke prestatie brengt. Ze doet dat met haar coach en we hoeven niets te veranderen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws