Pieter Timmers en Kimberly Buys met zilver aan de haal in het Zwitserse Lausanne

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Pieter Timmers en Kimberly Buys met zilver aan de haal in het Zwitserse Lausanne
Foto: © photonews

Pieter Timmers en Kimberly Buys hebben ons land nog maar eens een paar zwemmedailles bezorgd. De Belgische toppers veroverden zilver op de Swim Cup in het Zwitserse Lausanne. Het waren meteen ook hun laatste kunstjes van het seizoen.

De 28-jarige Timmers dook in het bad voor de 200 meter vrije slag en tikte als tweede aan in 1'44"12. Hij moest het enkel afleggen tegen de Japanner Daiya Seto. Met Kosuke Hagino werd nog een andere zwemmer uit Japan derde. Pieter Timmers pakte eerder ook al zilver op de 100 meter vrije slag na Katsumi Nakamura. Jawel, ook al een Japanner. Op het EK in Kopenhagen moest de Limburgse topper ook al content zijn met zilver.

Familietijd

Onze succesvolle landgenoot is in ieder geval tevreden: "Ik heb twee goeie races achter de rug met twee keer zilver tot gevolg. Die medaille heb ik nu wel genoeg gewonnen voor dit jaar. Het is nu de hoogste tijd om naar huis te trekken en wat tijd te spenderen met de familie. Vervolgens focus ik mij op mijn nieuwe doelen in 2018", klinkt het bij Sporza.

Kimberly Buys van haar kant sleepte ook zilver in de wacht op de 100 meter vlinderslag. Ook de 28-jarige Oost-Vlaamse werd gevloerd door een Japanse: Rikako Lee. De derde plaats was voor Rebecca Smith uit Canada. Op de 50 meter vlinderslag behaalde Buys een derde plek. Ook voor haar zit het seizoen erop.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws