Tom Brady en co blijven met lege handen achter in de Super Bowl en kunnen record niet evenaren

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Tom Brady en co blijven met lege handen achter in de Super Bowl en kunnen record niet evenaren
Foto: © photonews

De Super Bowl is afgelopen nacht gewonnen door de Philadelphia Eagles, die voor de finale nochtans niet de status van favoriet genoten. De New England Patriots gingen met 41-33 onderuit.

De Super Bowl is het grootste sportevenement in de Verenigde Staten. Er waren maar liefst 110 miljoen kijkers voor het evenement. En het waren - misschien wel verrassend - niet de New England Patriots die aan het langste eind trokken.

De ploeg van de 40-jarige legende Tom Brady ging namelijk met 41-33 onderuit tegen de Philadelphia Eagles. Na een lange avond achtervolgen leken de Patriots het pleit echter toch nog te kunnen in hun voordeel te gaan beslechten, maar op een dikke twee minuten voor het einde werd hem de bal afgesnoept en weg winstkansen.

Zo konden de Patriots het record van 6 overwinningen in de Super Bowl van de Pittsburgh Steelers niet evenaren. Nick Foles werd uiteindelijk niet meer dan logisch uitgeroepen tot MVP, de beste man van de wedstrijd.

De quarterback van de Eagles pakte uit met enkele heerlijke passes op Jeffery én was de ontvanger - goed voor een touchdown - bij een heerlijke trick play. Tom Brady was in een soortgelijk stuntje eerder gefaald. Opmerkelijk: nooit eerder werden er in een wedstrijd in de NFL zoveel yards (of meters) vooruitgang geboekt: een heerlijke, aanvallende avond vol goede passing was het dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws