Seppe Smits maandenlang buiten strijd

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Seppe Smits maandenlang buiten strijd
Foto: © photonews

Seppe Smits is met succes geopereerd aan zijn knie. Een kraakbeenletsel belette hem om voluit te gaan op de voorbije Winterspelen in Pyeongchang.

Hij ziet dus een hele brok van zijn seizoen in rook opgaan. "De operatie is goed en zonder enige complicatie verlopen", aldus Johan Bellemans aan ATV. "Tijdens de ingreep werden de vastgestelde kraakbeenletsels aan de knie hersteld door middel van een stamcelprocedure. De operatie zelf heeft ongeveer 80 minuten geduurd. Nu volgt een revalidatie van 6 tot 9 maanden waarbij de eerste 6 weken absoluut steunverbod geldt."

Voor Smits was de ingreep absoluut noodzakelijk. "Ik heb de afgelopen twee maanden geen enkele dag pijnvrij op mijn board gestaan. Deze operatie heeft dus absolute prioriteit gekregen. Ik wou ze zo snel mogelijk laten uitvoeren om tegen volgende winter zonder pijn en met een sterke knie de wedstrijden te kunnen hervatten."

Minst slechte moment

"Qua timing is dit wellicht het minst slechte moment, de meeste atleten nemen na de Spelen een lange zomerbreak. Alleen zal die voor mij gericht zijn op revalideren in plaats van ontspanning en alternatieve sporten. Maar ik kijk al heel hard uit naar volgend seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws