Belgische judoka verovert knap zilver op EK in Tel Aviv

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Belgische judoka verovert knap zilver op EK in Tel Aviv
Foto: © SC

Onze landgenoot Sami Chouchi is erin geslaagd om een zilveren medaille weg te kapen op het EK judo in Tel Aviv. De 25-jarige Brusselaar mocht in de categorie tot 81 kilogram zelfs even dromen van goud, maar dat lukte dus net niet.

Chouchi moest het in de finale afleggen tegen thuisvechter Sagi Muki. De Israëliër had het nochtans niet onder de markt tegen onze dappere landgenoot, die volop initiatief nam en voor de aanval koos. In de golden score was het echter toch Muki die aan het langste eind trok met een waza-ari. Voor ons land is het prompt ook de eerste medaille op het EK judo in Israël. 

Opvallend: voor de Belgische judoka zelf is het nog maar de allereerste medaille op een Europees kampioenschap of wereldkampioenschap. Sami Chouchi heeft er een indrukwekkend parcours opzitten want hij won in de vorige rondes telkens met ippon. Zo moesten de IJslander Haraldsson, de Nederlandse klepper De Wit, de Fransman Djalo en de Italiaan Esposito allen de duimen leggen voor onze sterke landgenoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws