Belgische turntrots Nina Derwael schrijft geschiedenis en kan in drie disciplines voor medaille gaan

Belgische turntrots Nina Derwael schrijft geschiedenis en kan in drie disciplines voor medaille gaan
Foto: © photonews

In Doha is momenteel het WK turnen aan de gang. Wat België betreft zijn alle blikwerpers uiteraard gericht op Nina Derwael. Onze landgenote ligt op koers voor goud op de brug en gaat ook nog twee andere finales betwisten.

Aan de brug staat ze er wel het beste voor. Derwael leidt in die competitie. Het spreekt dus voor zich dat ze in die discipline zeker de finale mag turnen. In de allroundcompetitie steeg Derwael zelfs boven zichzelf uit. Ze verzamelde liefst 55564 punten, goed voor een nationaal record. Ze belandde hiermee op een vierde plaats, wat haar een finaleticket oplevert.

KLINCKAERT MEE NAAR ALLROUNDFINALE

Derwael zal niet de enige Belgische zijn in de allroundfinale. Ook Axelle Klinckaert stoot door naar de finale. Zij staat momenteel 27ste. Derwael kan misschien ook nog scoren op de balk. Met een voorlopige zesde plaats weet ze ook daar haar kansen gaaf te houden.

Als team hebben de Belgische vrouwen niet kunnen stunten. Er werd van hen ook geen finale verwacht en zo geschiedde ook. Om die wel te bereiken, hadden ze in de top acht moeten eindigen. Ze leden echter teveel terrein in de loop van de dag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws