? Eagles en Colts op de valreep naar playoffs, race naar de Super Bowl kan nu echt beginnen

Alle tickets voor de playoffs uitgedeeld in de NFL

? Eagles en Colts op de valreep naar playoffs, race naar de Super Bowl kan nu echt beginnen
Foto: © photonews

De SuperBowl, één van de grootste sportevenementen ter wereld, komt alweer een klein beetje in zicht. Alle tickets voor de playoffs zijn immers uitgedeeld. De Indianapolis Colts en Philadelphia Eagles behoren tot de gelukkigste ploegen, want zij kwalificeerden zich op de valreep.

Philadelphia behaalde vorig seizoen zijn eerste titel, maar moest tot het gaatje gaan om opnieuw de playoffs te halen. De Eagles behaalden een klinkende 24-0-zege tegen de Washington Redskins. Dat alleen volstond nog niet. Gelukkig voor de titelhouder verloor concurrent Minnesota Vikings met 10-24 van de Chicago Bears.

In de NFC is Philadelphia er dus bij en in de AFC pakten de Colts het laatste ticket. Ze verloren vijf van hun eerste zes wedstrijden, maar zijn met negen overwinningen in de laatste tien duels één van de ploegen in vorm. In de match van de waarheid haalde Indianapolis het van Tennessee Titans, dat ook nog mocht hopen op de playoffs, met 17-33.

SUPER BOWL OP 3 FEBRUARI

De eerste playoffmatchen komen er 5 en 6 januari aan in het wild card weekend met Houston - Indianapolis, Dallas - Seattle, Baltimore - LA Chargers en Chicago - Philadelphia. De winnaars plaatsen zich voor de divisional round. Kansas City, LA Rams, New England en New Orleans zijn al zeker van hun stek in die ronde. De kampioenen van de NFC en AFC spelen op 3 februari de Super Bowl.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws