Patriots voor derde jaar op rij naar Super Bowl, LA Rams ook na scheidsrechterlijke dwaling

Patriots voor derde jaar op rij naar Super Bowl, LA Rams ook na scheidsrechterlijke dwaling
Foto: © photonews

De New England Patriots en de LA Rams: dat zijn de teams die mekaar zullen bekampen in Super Bowl LIII op 4 februari in Atlanta. Beiden wonnen hun conference na een overwinning in de verlenging. Kansas City en New Orleans Saints grepen er net naast.

Kansas City had in de competitie een match meer gewonnen dan New England, maar zag toch de bezoekers het eerste kwart domineren. De Chiefs kwamen in de tweede helft wel sterk uit de kleedkamers en touchdowns van Williams brachten hen tweemaal aan de leiding. Burkhead zette zich op 39 seconden van het einde ook door voor een touchdown.

Zo had New England opnieuw het voordeel. Een field goal van Butker (31-31) sleepte wel de verlenging uit de brand. Daarin opende Patriots-quarterback Brady met een sterke drive. De laatste meters overbruggen was opnieuw een kolfje naar de hand van Burkhead. Zo won New England met 31-37 de finalewedstrijd van de AFC.

NON-CALL VAN OFFICIALS IN NEW ORLEANS

In het beslissende NFC-duel konden de LA Rams de goede start van New Orleans uitwissen. De thuisploeg ging in de slotminuten nog op zoek naar een touchdown. Een overduidelijke pass interference van Lewis werd tot ieders verbazing niet gesignaleerd door de officials. Daardoor moest New Orleans zich tevreden stellen met een field goal.

ZUERLEIN TREKT RAMS OVER DE STREEP

Aangezien ook Zuerlein nog met zo eentje op de proppen kwam, was dat enkel voldoende voor een verlenging bij een 23-23 gelijke stand. Daarin maakte Los Angeles het fraai af. Nog een field goal van Zuerlein - na een geweldige trap vanaf 58 yards - zorgde voor 23-26.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws