Super Bowl LIII: wat mogen we verwachten van de teams en qua randgebeuren?

Super Bowl LIII: wat mogen we verwachten van de teams en qua randgebeuren?
Foto: © photonews

Het is weer die tijd van het jaar. Vannacht om 0u30 Belgische tijd gaat de Super Bowl van start, nog altijd het meest bekeken sportevenement ter wereld. De New England Patriots en Los Angeles Rams gaan dan in Atlanta uitmaken wie zich het beste NFL-team mag noemen. Maar er is nog veel meer.

Maar laat ons beginnen bij het sportieve en dieper ingaan op de teams. New England is dé NFL-ploeg bij uitstek en heeft sinds 2000 al vijf Super Bowls gewonnen. Coach Belichick en quarterback Brady waren er die vijf keer telkens bij. Vorig jaar verloren de Patriots de grote finale van het American football en daar willen ze uiteraard revanche voor nemen.

Welke spelers kunnen er naast Tom Brady nog een verschil maken? Dan is het vooral denken aan running backs White en Michel, tight end Gronkowski, widereceiver Edelman, linebacker Hightower en defensive end Flowers. New England won elf matchen in de reguliere competitie en klopte in de play-offs de LA Chargers en Kansas City.

NEUTRALE FAN STEUNT RAMS

Aangezien New England al zo dikwijls won, kunnen de Rams rekenen op de steun van de neutrale supporter. Ze hebben zich in het tussenseizoen fel versterkt met de komst van Talib en Peters en zagen quarterback Goff  onder coach McVay progressie maken. Hun beste speler is echter Aaron Donald, anno 2019 misschien wel de beste speler uit de competitie.

De ploeg uit LA begon spetterend aan de competitie met acht zeges op rij. Nadien liep het iets minder, maar de Rams kwamen wel nog uit op dertien overwinningen. Ook in de play-offs waren ze op de afspraak. Ze haalden het van Dallas en New Orleans, al was in die laatste partij een controversiële scheidsrechterlijke beslissing ook mee bepalend.

MAROON 5

Wat staat er naast de wedstrijd zelf nog op het programma? Uiteraard de halftime show, waarin elk jaar één of meerdere wereldsterren voor de muzikale noot zorgt. Die eer is dit jaar weggelegd voor Maroon 5. Grotendeels omdat Rihanna, Pink, Jay-Z en Cardi B ervoor bedankten.

Het heeft te maken rond de hele discussie van NFL-spelers die knielden tijdens het afspelen van het Amerikaanse volkslied. Een actie op gang gezet door Colin Kaepernick, die bij celebrities veel steun geniet, maar sindsdien niet meer aan een ploeg geraakt.

MANNELIJKE CHEERLEADERS

De Super Bowl, dat gaat ook gepaard met de nodige cheerleaders. Iets wat eerder aan vrouwen wordt gelinkt, maar dat hoeft niet noodzakelijk het geval te zijn. Voor het eerst zijn er ook twee mannelijke cheerleaders van de partij in de hoogmis van het American football.

Wie het zelf allemaal met eigen ogen wil aanschouwen en er live bij wil zijn, telt al snel tussen de 2500 en 3000 dollar neer voor een ticketje. In totaal worden er in Atlanta meer dan zeventigduizend toeschouwers verwacht.

De tv kan natuurlijk ook een uitweg bieden. Super Bowl 53 wordt in België uitgezonden op Eleven Sports. Je kan zowel kijken met Nederlands of Engels commentaar. Ook een unieke manier om het te beleven: je kan ook naar de Super Bowl gaan kijken in de Kinepolis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws