Swings wil het niet dramatiseren: "Niet grootste teleurstelling uit mijn carrière"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Bart Swings geeft teleurstelling over gemiste kans op WK een plaats

Swings wil het niet dramatiseren: "Niet grootste teleurstelling uit mijn carrière"
Foto: © photonews

De Olympische Spelen staan misschien nog wel een trapje hoger, maar ook op het WK lange afstanden in Inzell had Bart Swings zijn zinnen gezet. De felverhoopte wereldtitel kwam er niet, door een valpartij nota bene. Zo ging het ook in de massastart mis, net als op de andere nummers.

Swings doet het verhaal van de valpartij in HLN. "Ik kwam met mijn schoen op het ijs, voor ik het wist, lag ik op de grond, en dan komt de boarding snel dichterbij." Grote fysieke schade is er gelukkig niet. "Ik voel wat pijn aan de bil en zal wat blauwe plekken krijgen, meer niet."

ANDERE SCHOEN

Maar ontgoocheling, die is er wel na die pechweek. Het begon eigenlijk al vorige week met een kapotte schaats. "Die konden we gelukkig nog fiksen tegen donderdag. Bij de opwarming van de 1500m met de fiets op de rollen brak mijn zadel af. En daarna deed ik wat startsprintjes en ging mijn schoen weer stuk. Ik ben met een andere schoen moeten starten."

Zo was het een aaneenschakeling van ongelukkigheden, maar Swings kan het allemaal wel een plaats geven. "Ik zal nog wel eens vloeken, maar wat koop je ermee? Dit is niet de grootste teleurstelling uit mijn carrière. Ik zie het zelfs als een opluchting dat ik na mijn mindere 5000m en 1500m in de massastart meedoe voor de prijzen. Het is een teleurstelling dat ik niet op het podium sta, maar liever door een val dan door slecht te rijden."

Meer nieuws

Meer nieuws