Wereldkampioenen behouden hun titels in het boksen

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 0 reacties
Wereldkampioenen behouden hun titels in het boksen
Foto: © photonews

Maurice Hooker, Shawn Porter en Dmitry Bivol verdedigden zaterdagnacht met succes hun wereldtitels in het boksen. De drie mogen zich nog minstens een gevecht langer wereldkampioenen noemen.

Bij de superlichtgewichten verdedigde de Amerikaan Maurice Hooker zijn WBO-titel tegen Mikkel LesPierre (21-1-1). Hooker was nog steeds ongeslagen in 29 kampen, al drawde hij al wel drie keer. Maar zaterdagnacht overklaste de Amerikaan zijn uitdager. De drie juryleden wezen hem unaniem als winnaar aan. 

Shawn Porter nam het bij de welters op tegen de Cubaan Yordenis Ugas. Porter (30-2-1) had heel wat moeite met Ugas (23-4-0). De uitdager mepte in de tiende ronde hard op het oog van de Amerikaanse titelhouder, met een cut tot gevolg. Na twaalf felbevochten rondes mocht Porter zijn WBC-titel houden. Twee juryleden wezen hem aan als winnaar, eentje koos voor Ugas.

Light heavy's Dmitry Bivol en Joe Smith Jr. keken elkaar in de ogen voor Bivols WBA-titel. Joe Smith is vooral bekend omdat hij de man was die bokslegende Bernard Hopkins in zijn afscheidskamp uit de ring mepte. Gisterenavond bleek hij een maatje te klein voor de Rus Bivol. De drie juryleden besloten unaniem dat Bivol zijn titel mocht behouden. 

Meer nieuws

Meer nieuws