Comeback is schot in de roos: Tiger Woods toont elf jaar na vorige major-zege eeuwige klasse met triomf op Masters

Tiger Woods behaalt op Masters zijn vijftiende zege in een major

Comeback is schot in de roos: Tiger Woods toont elf jaar na vorige major-zege eeuwige klasse met triomf op Masters

Verschillende keren leek het al voorbij met de carrière van Tiger Woods, maar op leeftijd staat geen klasse. Woods zal na zijn loopbaan de geschiedenis ingaan als één van de beste golfers aller tijden en ook de huidige generatie heeft met hem nog de handen vol. Dat bewees hij op de Masters.

De Masters van Augusta: het is één van de major-toernooien in het golf en dus een belangrijke afspraak voor alle toppers. Woods sloot de Masters af met een rondje van 70 slagen, dertien onder par. Daarmee stak hij Dustin Johnson, Xander Schauffele en Brooks Koepka nog net de loef af.

Het is de vijfde keer in zijn carrière dat Woods de Masters wint. De vorige keer dat hem dat lukte, is al vijftien jaar geleden. Zijn laatste eindzege op een major-toernooi dateerde intussen van elf jaar geleden. Op zijn 43ste is Woods dus nog niet versleten.

OPERATIES AAN DE RUG

Twee jaar geleden beweerde de Amerikaan nochtans zelf dat zijn tijd erop zat na aanhoudende rugproblemen. De vierde operatie in drie jaar tijd was dan toch die ingreep die veel kon verhelpen. Vervolgens zette de topgolfer zijn geslaagde comeback in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws