🎥 Daar is die gouden medaille! Nina Derwael blijft mentaal overeind in bizarre finale en is olympisch kampioene!

Daar is die gouden medaille! Nina Derwael blijft mentaal overeind in bizarre finale en is olympisch kampioene!

🎥 Daar is die gouden medaille! Nina Derwael blijft mentaal overeind in bizarre finale en is olympisch kampioene!
Foto: © photonews

Nina Derwael heeft het geklaard: in een bizarre finale was zij mentaal de beste en werd ze olympisch kampioene aan de brug met ongelijke leggers. De ene topturnster na de andere begaf onder de druk. Ook bij Derwael was de stress aanwezig, maar haar score volstond ruimschoots voor de titel.

Sunisa Lee, vooraf beschouwd als grote concurrente van Derwael, begon als eerste in de finale aan de brug met ongelijke leggers en stelde zwaar teleur. De combinaties van de Amerikaanse kwamen er niet uit. De gouden medaille lag dan al te wachten op Derwael.

Waar de ene topturnster na de andere door het ijs zakte door de stress, bleef Derwael mentaal wel overeind. Al was de druk ook bij haar zichtbaar: ze turnde eerder deze week nog beter, maar ze leverde wel opnieuw een prima oefening af, mét een hoge moeilijkheidsgraad. Dat leverde haar een score op van 15.200.

STRAF PALMARES

Geen enkele andere gymnaste zou aan die score geraken: 'Gouden Nina' is olympisch kampioene en bezorgt België een eerste gouden medaille op deze Spelen. Met twee wereldtitels, twee Europese titels en nu ook de olympsiche titel kan Derwael op haar 21ste een palmares voorleggen om u tegen te zeggen. 

Kijk hieronder nog eens naar de samenvatting van de finale aan de brug met ongelijke leggers, waarin Nina Derwael de gouden medaille veroverde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws