Simone Biles turnt na mentale problemen dan toch nog op de Olympische Spelen en pakt alsnog een medaille

Simone Biles turnt na mentale problemen dan toch nog op de Olympische Spelen en pakt alsnog een medaille
Foto: © photonews

Dat zal Simone Biles een beter gevoel geven: ze pakt toch nog een medaille op de Olympische Spelen. Biles maakte haar terugkeer in competitie nadat ze zich eerder terugtrok uit de teamcompetitie vanwege mentale problemen. Biles gaf aan last te hebben van 'twisties', een soort blackouts.

Ook de individuele allroundfinale en de oefening op de vloer liet Biles aan zich voorbijgaan. Dinsdag voelde ze zich wel weer klaar om te turnen: Biles maakte haar opwachting aan de balk. Een ontspannen Biles werkte een prima oefening af, al nam ze wel niet zoveel risico.

Dat resulteerde ook in een lagere moeilijkheidsgraad, maar toch nog een mooie score van 14.000. De Chinese Tang had wel al hoger gescoord: een olympische titel zou het dus sowieso niet worden voor Biles. Met de 16-jarige Guan deed nadien nog een atlete beter.

OPSTEKER VOOR BILES

Die laatste kroonde zich dus olympisch kampioene. China ging zo met goud en zilver aan de haal, maar het brons was wel voor Amerika en Simone Biles. Voor de turnkampioene is dit zeker een opsteker tijdens een voor haar moeilijke Olympische Spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws