Belgen spelen het klaar op het WK padel! Na vrouwen ook mannen door naar kwartfinales

Belgen spelen het klaar op het WK padel! Na vrouwen ook mannen door naar kwartfinales

Als de Belgische mannen en vrouwen op het WK padel wilden doorstoten naar de kwartfinales, moesten onze beide teams hun laatste groepswedstrijd tot een goed einde brengen.

De mannen moesten voorbij Italië zien te geraken. Maxime Deloyer en Laurent Montoisy moesten de vechtlust in zichzelf naar bovenhalen: ze versloegen Cattaneo en Sinicropi met 4-6, 6-1 en 6-4. Clement Geens en Jérôme Peeters maakten het vervolgens af tegen Capitano en Perino met 6-1 en 6-2. Cremona en Cassetta haalden het nog van Jeremy Gala en Alec Witmeur met 7-6 en 7-5.

Dat kon de pret niet bederven, want België won de ontmoeting dus met 2-1 en plaatste zich voor de kwartfinales. De vrouwen hadden eerder hetzelfde gerealiseerd door Uruguay te kloppen. Dorien Cuypers en An-Sophie Mestach gaven het goede voorbeeld: Fernandez en Sampaio gingen voor de bijl met tweemaal 6-1.

Elyne Boeykens en Helena Wyckaert namen tegen David De Lima en Los Santos ook de bovenhand met tweemaal 6-4. Laura Bernard en Michelle Van Mol wonnen van Belassi en Mega met 7-5 en 6-1. Dus een 3-0-overwinning in de ontmoeting voor onze vrouwen, die zo ook doorgaan naar de kwartfinales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws