🎥 Gerwyn Price pakt tweede PDC Darts Grand Slam-titel op rij na knalprestatie
Dante Bellon
| 0 reacties

Gerwyn Price pakt tweede PDC Darts Grand Slam-titel op rij na knalprestatie tegen Peter Wright

🎥 Gerwyn Price pakt tweede PDC Darts Grand Slam-titel op rij na knalprestatie

Niet Michael Van Gerwen of Peter Wright, maar wel Gerwyn Price heeft de PDC Grand Slam of Darts gewonnen. Hij versloeg Peter Wright in de finale.

Het was al een verrassing in de halve finale. Toen won de Welshe winnaar van de Nederlandse numéro uno in het darts, Michael van Gerwen. De andere finale won de Schot Peter Wright van BDO-speler Glen Durrant. BDO is de Britse dartsorganisatie. 

Het werd een eenrichtingswedstrijd in het Engelse Wolverhampton. In Aldersley Leisure Village kende Welshman Gerwyn Price geen genade met Wright. In een wedstrijd naar 16 legs ging het begin nog vrij gelijkopgaand, maar dan zette Price de turbo aan en won hij uiteindelijk met tien legs verschil: 16-6. Price gooide een gemiddelde van 107,86. 

Landgenoot Dimitri Van den Bergh strandde in de groepsfase met één gewonnen en twee verloren wedstrijden waaronder tegen de huidige winnaar.

Price volgt zo zichzelf op als trofeehouder van de Grand Slam. Het volgende tornooi is het wereldkampioenschap in het Londense Alexandra Palace. Daar zal Michael van Gerwen zijn wereldtitel verdedigen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws