Dimitri Van den Bergh pakt punt na fraaie comeback maar moet donderdag winnen om finaleronde te halen

Dimitri Van den Bergh pakt punt na fraaie comeback maar moet donderdag winnen om finaleronde te halen

Na enkele nederlagen op rij was het hoog tijd voor nog eens een overwinning van Van den Bergh in de Premier League. Daar bleef hij tegen James Wade van verstoken, maar Van den Bergh pakte wel een punt na een knappe ommekeer. Donderdag moet de Belg een ticket voor de finaleronde afdwingen.

Van den Bergh kwam met een 104 meteen 1-0 voor. Het antwoord van Wade bleef echter niet achterwege. Integendeel: Wade bleef onverstoorbaar zijn eigen spel spelen en ging van 2-2 naar 2-5, aangezien Van den Bergh hier en daar wel een keertje miste.

Van den Bergh toonde nadien wel zijn veerkracht. Bij 4-6 misten beide heren een paar dubbels, maar Van den Bergh wist toch toe te slaan op het juiste moment. Onze landgenoot rook de gelijke stand en wist die ook te forceren: 6-6.

'DIMI' WENDT NEDERLAAG AF

Wade won wel weer het volgende leg, Van den Bergh wendde hierna de nederlaag af: een 7-7-gelijkspel werd het. Van den Bergh heeft nu in de stand evenveel punten dan Clayton. Die staat wel vierde, met meer gewonnen legs. In een rechtstreeks duel mogen beiden donderdag uitmaken wie als vierde en laatste nog mee mag naar de finaleronde. Van den Bergh moet wel winnen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws