🎥 Belgische darter heeft niets dan lof voor vrouwelijke winnaar op WK: "Ze is een held nu"
Dante Bellon
| 0 reacties

Kim Huybrechts heeft niets dan lof voor Fallon Sherrock: "Ze is een held nu"

🎥 Belgische darter heeft niets dan lof voor vrouwelijke winnaar op WK: "Ze is een held nu"

Het was een geweldige prestatie die zich dinsdag in Alexandra Palace afspeelde. Fallon Sherrock was de eerste vrouw die een wedstrijd won op het WK darts. Belgisch darter Kim Huybrechts juicht het enkel maar toe bij Sporza.

Ally Pally was in trance want Fallon Sherrock nam de maat van haar mannelijke tegenstander Ted Evetts in de eerste ronde op het WK darts. "Meer dan een terechte zege", noemt darter Kim Huybrechts haar prestatie. "Voor het vrouwendarts is dit gigantisch. Ze is nu een grote held."

Kim Huybrechts heeft niets dan lovende woorden voor de Britse dame. "Wat ze presteerde is top. Het is al onterecht dat vrouwen ondergeschikt zijn aan de mannen. Het prijzengeld ligt ook helemaal anders. Al is het jammer dat het publiek zich soms tegen Evetts keerde. Maar ze kiezen voor de underdog."

Voorts denkt Huybrechts vooral aan de reden waarom de dames niet in de picture komen. "Ik vind het raar want fysiek kan er geen reden zijn. En er zijn er nog meer die hun opwachting maken. Zelfs in België. Vrouwen tegen wie ik niet graag zou spelen. Misschien is het bij de mannen iets macho-achtig, maar dat zal wel snel weggaan." 

Sherrock was -of wat dacht u- heel tevreden. "Ik beef nog na. Ik kan het nog altijd niet vatten dat ik geschiedenis schreef. Deze is voor alle vrouwen", schrijft ze op Twitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws