🎥 Verbluffende 'Dancing Dimi' klopt onder meer ex-wereldkampioen en wint zijn eerste World Series-toernooi!

Verbluffende 'Dancing Dimi' klopt onder meer ex-wereldkampioen en wint zijn eerste World Series-toernooi!

🎥 Verbluffende 'Dancing Dimi' klopt onder meer ex-wereldkampioen en wint zijn eerste World Series-toernooi!

Dimitri Van den Bergh, oftewel 'Dancing Dimi' heeft zijn eerste World Series beet. Een wereldkampioen te grazen nemen, dat deed Van den Bergh onder andere in Kopenhagen.

Het bereiken van de kwartfinales was al niet slecht en daarin leverde Van den Bergh dan nog eens een totaalprestatie. Nochtans was zijn tegenstander Gerwyn Price, ex-wereldkampioen en huidig nummer 2 van de wereld. Van den Bergh ging het best van start en trok die lijn door in het vervolg van de partij. Een dominante Dimi won met 5-10 en verzekerde zich zo van een stek bij de laatste vier.

Ook de Brit Michael Smith werd met een gelijkaardig recept opzij gezet: goed van start gaan en dan daarop voortbouwen. Leg na leg haalde Van den Bergh binnen om zo 8-2 uit te lopen. Smith stribbelde nog een beetje tegen, maar 'Dancing Dimi' plaatste zich met 10-4 wel voor de finale.

Het was dan nog de vraag of Van den Bergh het ook af kon maken tegen de Schot Gary Anderson. En of hij dat kon! De eerste acht legs waren allemaal voor de Belg in de finale. Het werd nog 10-5, de titel was voor Dimitri Van den Bergh!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws